2050 – anul în care oceanele vor avea mai mult plastic, decât pește

2050 – anul în care oceanele vor avea mai mult plastic, decât pește
  Specialiștii prezenți la Forumul Economic Mondial afirmă că poluarea oceanelor și mărilor riscă să se intensifice, iar în 2050 plasticul aruncat în oceane va depăși masa totală a peștilor,…

Conform unui studiu elaborat de Fundația Ellen MacArthur, specializată în tranziția spre o economie circulară, în doar câțiva ani, în apele oceanelor și mărilor se va acumula o cantitate de opt tone de plastic. Concluziile au fost prezentate la Forumul Economic de la Davos, unde cercetătorii au explicat că la fiecare 60 de secunde în mare ajunge o cantitate de mase plastice echivalentă cu încărcătura unui camion de gabarit mare.

„Peste 30 de ani, vom naviga printre deșeuri plastice”,  a declarat Julia Reisser, coordonatorul studiului, citată de site-ul BarItaliaNews.it. Menționăm că în  2014, în oceanul planetar erau deja peste 269.000 de tone de mase plastice.

Potrivit postului CNN Money  utilizarea plasticului a crescut de 20 de ori în ultimii 50 de an și se va dubla în următorii 20. Totodată, CNN Money precizează că doar 14% din masele plastice sunt colectate pentru reciclare, comparativ cu rate de 58% în cazul hârtiei și de 90% în cazul fierului și oțelului.