Modalități eco-friendly ca să te încălzești iarna

Modalități eco-friendly ca să te încălzești iarna
Grijă de mediu te va ajuta pe timp de iarna să  ai o factură mai mică la energie electrică sau la întreținere. Iată cum poți să te încălzești iarna, fără…

 Folosește un termostat reglabil

Acesta va menține temperatura constantă atunci când pleci de acasă sau pe timpul nopții și astfel tu vei fi liniștit știind că nu consumi gaz degeaba. Medicii recomandă ca în dormitor, în timpul somnului, să fie 18 – 20 de grade, așa că vei vedea că cele câteva grade în minus vor face diferența la factură.

Repară orice fisură
O fisură cât de mică în perete poate fi un loc foarte bun prin care să se strecoare căldura. La fel și un geam care nu se închide perfect și o ușă care are un mic spațiu la toc. Izolează totul sau folosește pernuțe lungi pentru uși.

Acoperă ferestrele
Investește în niște draperii groase sau în niște perdele izolante. Acestea din urmă sunt alcătuite dintr-o spumă de densitate mare care blochează schimbul de căldură, o barieră de vapori pentru a bloca umiditatea și un film reflectorizant ce direcționează căldura înapoi în cameră. Așadar, rolul perdelelor izolante este să mențină aerul cald în interior.

Lasă soarele să intre în casă
Noaptea sau când e întunecat afară, aplică sfatul de mai sus, dar când afară este soare, chiar și cu dinți, permite-i acestuia să intre în casă. Trage draperiile și temperatura din apartament se va ridica puțin.

Mănâncă mâncare caldă
Sigur că, din moment ce ai gătit, o să ai și mâncare caldă. Îți recomandăm să faci supe, ciorbe, tocănițe și alte mâncăruri pe care le poți reîncălzi rapid. Folosește ierburi și condimente care au rolul de a stimula circulația sângelui, cum ar fi piper negru, cardamom, scorțișoară, usturoi și ghimbir.

Bea băuturi calde
E clar că atunci când zici „iarnă” spui „ceai”, dar sfatul nostru este să bei și mai mult ceai decât de obicei. Ai grijă, totuși, să fie natural, din plante, astfel încât corpul tău să se bucure de adevăratele beneficii. Din când în când răsfață-te cu o ciocolată caldă și chiar cu o cană de vin fiert.

Folosește o sticlă cu apă caldă
În comerț există sticle speciale, care arată ca niște săculeți turtiți, ce pot fi folosite pentru a te încălzi, dar la fel de bine poți utiliza o sticlă de plastic. Ia-o cu tine în pat, sub pătură, în timp ce te bucuri de o carte bună și o cană de ceai de plante.

Închide ușa camerei pe care nu o folosești
Un spațiu mai mare necesită mai multă energie pentru încălzire, așa că ar fi bine să închizi ușa de la dormitor, dacă nu stai acolo pe timpul zilei. Dacă ai vreo cameră pe care o folosești numai când primești pe cineva în vizită, procedează la fel. Poți să încălezești aceste spații chiar înainte să le folosești.

Îmbracă-te corespunzător
Aceasta este măsura pe care o facem oricum intuitiv. Îmbracă-te în straturi, cu materiale călduroase, și protejează-ți extremitățile căci pe acolo se pierde cea mai mare parte din căldura din corp.

Fă sport
Fă yoga, dă câteva ture de bloc sau fă câteva exerciții acasă și vei simți imediat diferența. Activitățile fizice ajută la creșterea temperaturii corporale în mod natural.

 

 sursa: green-report.ro