Cartea Roșie, ediția a treia – eveniment de lansare

Cartea Roșie, ediția a treia - eveniment de lansare
Vineri, 11 februarie 2016, la ora 15.00, în sala de conferințe a Bibliotecii Academice „Andrei Lupan”, str. Academiei, nr. 5, va avea loc lansarea ediției a treia a Cărții Roșii…

În noua ediție sunt incluse 208 specii de plante și 219 specii de animale, inclusiv 75 de specii de plante, care anterior nu se considerau rare, însă acum se află în pericol de dispariţie. De asemenea, actuala publicaţie are capitole noi, în care sunt incluse specii rare de alge şi ciuperci.

Cartea Roșie a Republicii Moldova are scopul de a pune la dispoziția cercurilor ştiinţifice, factorilor decizionali de mediu, practicienilor şi a opiniei publice un document de bază pentru studierea profundă a biodiversităţii şi elaborarea acţiunilor în vederea restabilirii şi conservării ei. Portalul ecopresa.md menționează că problema protecţiei florei şi faunei Republicii Moldova este astăzi la scară naţională o chestiune de prim-ordin, întrucât există o tendinţă de reducere sau chiar de dispariţie a mai multor specii de plante şi animale, fapt care o arată și numărul în creștere a speciilor incluse în fiecare ediție a Cărții Roșii.

Totodată, Cartea Roșie urmăreşte nu numai să caracterizeze si să prezinte starea ecologică actuală a speciilor de animale si plante vulnerabile, periclitate şi critic periclitate, dar propune şi acţiunile strict necesare pentru conservarea, reproducerea si valorificarea raţională a acestor.