Știință în fiecare zi: un alt fel de calendar pentru Moldova

Știință în fiecare zi: un alt fel de calendar pentru Moldova
36 de personalități, 36 de titani ai științei, 36 de nume grele care și-au găsit locul în mult-așteptatul Calendar Științific 2016. Acesta a fost lansat miercuri, pe data de 10 februarie,…

 Autorul acestui proiect nou pentru Moldova este etologul Dorian Furtună, autorul cărții “Homo Aggressivus”. El a reușit să-și transpună în realitate o idee mai veche de 3-4 ani, care a fost realizată în 2016 grație antreprenorului Veaceslav Cebotari, cel care a susținut financiar toate eforturile de redactare a calendarului. Un alt filantrop care a sprijinit promovarea calendarului a fost Sergiu Armașu, primarul orașului Ialoveni. Acesta a procurat 50 de  calendare pe care le-a repartizat la instituțiile publice din comunitate, în special școli și biblioteci, pentru a susține popularizarea și promovarea științei în rândul elevilor.

Calendarul științific a fost întâmpinat cu mult entuziasm de reprezentanți ai mass-media și ai comunității științifice. Pe lângă asta, publicul larg  și-a manifestat interesul de a răsfoi calendarul științific și de a afla mai multe despre viețile savanților prezentați în paginile acestuia. Reprezentanți din toate epocile și din toate disciplinele științifice importante, aceste personalități vin mai aproape de omul interesat de știință grației acestui calendar accesibil tuturor. ”…Prin calendarul științific ne-am propus să promovăm știința veritabilă, cea care a trecut testul timpului; promovăm descoperiri epocale, care ne-au schimbat viața și pe care e bine să le cunoaștem. Și poate îi vom inspira pe unii tineri de la noi, care vor deveni cercetători și ne vor aduce pe viitor faima în întreaga lume” a declarat Dorian Furtună.

Potrivit autorului, acest proiect va continua și în anii următori: „Vom vedea ce succes va înregistra acest calendar, din 2016. Oricum, ne vom strădui să edităm în fiecare an un calendar științific, poate vom testa și alte formate, de exemplu un calendar de masă. Poate celelalte ediții vor avea un tiraj mai mare, poate unul mai mic. În orice caz, sperăm să devină o tradiție bună”.

Calendarul poate fi găsit în vânzare în următoarele librării: rețeaua Cartier (Librăria din Centru și Librăria din Hol), rețeaua Librarius și rețeaua SA Cartea (Mihai Eminescu, Făt Frumos, Libris, Pacea).

Îl găsiți și pe Bestseller, cu livrare la domiciliu, iar în curând va apărea și în chioșcuri.