În Franța va aparea o autostradă din baterii solare pe o lungime de 1,000 km

În Franța va aparea o  autostradă din baterii solare pe o lungime de 1,000 km
În prezent, asfaltul ocupă o suprafață impresionantă din teritoriul Pământului. Această zonă nu este utilizat în mod eficient, mai mult decât atât contribuie, deși în cantităţi  mici, la încălzirea planetei. De ce să…

 În viitorul apropiat, în Franța, va fi construită cea mai lungă autostradă cu panourii solare din lume, lungimea sa va fi de o mie de kilometri. Potrivit ministrului mediului francez, licitaţia pentru construirea autostradei solare a fost deja anunțată. Aceşti 1,000 km vor livra  necesarul de energie electrică pentru 5.000 de persoane. Astfel, 1.000 de kilometri vor aproviziona cu energie electrică 5 milioane de oameni. Pentru realizarea acestui proiect vor fi folosite panouri Wattway de la companiile Colas Group. Celulele panourilor Wattway sunt acoperite cu o peliculă subțire de siliciu policristalin, rezistentă la greutăţi extreme. Celulele solare sunt legate cu benzi ce au o lăţime de 7 mm. Aceste benzi sunt integrate în carosabil, rezultatul este un drum compatibil chiar si pentru trecerea vehiculelor grele.

Finanțarea construcției  drumului va fi efectuată prin creșterea taxei la benzină, dar diferenţa nu va fi  observată  de şoferi, deoarece prețul petrolului și carburantului  este în prezent în scădere.

Ideea de a folosi autostrăzi pentru generarea de energie nu este nouă. Mai mult decât atât,în Olanda funcționează deja o cale de biciclete solare. În Statele Unite, de asemenea, în viitorul apropiat vor exista drumuri soare.