Stop comercializării ghioceilor

Stop comercializării ghioceilor
În scopul combaterii comercializării ghioceilor ministrul Mediului, Valeriu Munteanu a efectuat o deplasare inopinată pe traseul Chișinău-Orhei. În urma celor depistate s-a inițiat o anchetă de serviciu în privința șeful…

Potrivit ministrului la fața locului au fost descoperiți mai multe persoane care vindeau ilegal ghiocei. Totodată ministrul relatează că comercianții și-au continuat nestingherit activitatea, și au declarat că printre cumpărătorii fideli se află și polițiști. În același timp inspectorii de mediu și echipajele poliției care au venit la solicitarea ministrului au afirmat că în timpul patrulelor efectuate dea ceștia în zonă nu se comercializează ghiocei.

În scopul combaterii comercializării plantelor vernale Ministerul Mediului va sesiza Inspectoratul Național de Patrulare al IGP, pentru a reliefa importanța contracarării acestor tipuri de contravenții, date prin lege în competența poliției, precum și pentru a impulsiona crearea de grupuri mixte dintre inspectorii de patrulare și inspectorii ecologici, a anunțat Munteanu. „La fel, vom solicita Ministerului Educației al Republicii Moldova să investigheze absențele nemotivate ale copiilor minori de la școală, expuși riscului pe marginea traseului, contrar propriei voințe” a mai menționat ministrul Mediului. 

Menționăm că plantele vernale comercializate pe trasee sau în Chișinău sunt recoltate ilicit din fondul forestier și alte zone. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă o amendă de până la 2000 de lei în conformitate cu Codul Contravențional.