Jurnaliștii pentru bună guvernare de mediu

Jurnaliștii pentru bună guvernare de mediu
Vineri, 26 februarie 2016, la ora 9:00, jurnaliștii din media locală și națională sunt invitați la un eveniment de consolidare a rețelei jurnaliștilor care scriu despre mediu.

Evenimentul va avea formatul unei mese rotunde, cu genericul „Jurnaliștii pentru bună guvernare de mediu” și se va axa pe abordări noi în prezentarea problemelor de mediu, crearea de parteneriate etc., inclusiv privind eficiența energetică și utilizarea noilor tehnologii prezentate de partenerul evenimentului – Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile. Un aspect important va fi  generarea de idei și networking pentru jurnaliști. AJMTEM își propune să promoveze instrumente utile care vor contribui la creșterea calității materialelor de mediu și abordarea în profunzime a tematicii ecologice.

În cadrul mesei rotunde vor fi prezentate și principalele rezultate din cadrul proiectului „Agenda naţională de mediu: prin comunicare, spre o mai bună guvernare a mediului”, implementat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova și finanţat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și de Uniunea Europeană. 

Importanța informației de mediu și reflectarea problemelor de mediu sunt accentuate de evenimentele din ultima perioadă la nivel global și local.

Evenimentul se va desfășura pe 26 februarie 2016, la ora 9:00, în sala de conferințe a Mișcării Ecologiste din Moldova (str. Serghei Lazo 13). Rugăm jurnaliștii interesați să participe să confirme prezența până la data de 25 februarie, ora 16:00 la adresa de email ajmtem@yahoo.com sau prin telefon 079406812, cu indicarea numelui participantului și a instituției media.

Pentru detalii contactați: Lilia Curchi, 

Directoarea executivă AJMTEM

Tel: 076770061

Email: ajmtem@yahoo.com