Plantează copaci și câștigă 1250 de dolari

Plantează  copaci și câștigă 1250 de dolari
În perioada martie – octombrie 2016 Centrul Național de Mediu desfășoară  concursul  „Plantează-ţi viitorul”. Acesta se desfășoară în întreaga republică și are ca scop extinderea rețelei tinerilor ecologiști și îndeamnă…

 La concurs sunt invitați  să participe toți doritorii, grupați în echipe în frunte cu un lider.  Astfel, echipa care va planta cei mai mulţi puieţi, cel puţin 1000 de puieţi, va fi premiată cu 1000 USD. Echipa cu cel mai performant rezultat la procentul de prindere a puieţilor, cel puţin 500 de  puieţi va fi premiată cu 1250 USD. Celelalte echipe participante, vor fi premiate  cu trofee și diplome.

Concursul este realizat cu scopul de a mării fâșiile de protecție de-a lungul râurilor  din țară, ceea ce va contribui nemijlocit la protecția ecosistemului acvatic, va preveni eroziunile terenurilor din apropiere și a malurilor, precum şi poluarea în exces a apelor curgătoare şi înnămolirea râurilor.

Totodată, un alt obiectiv al concursului este de a trezi în sufletul generației tinere dragostea pentru mediu și implicarea masivă în procesul de protecție al naturii.

Liderii își pot forma și înregistra echipele până pe data de 25 martie 2016 la adresa cnm.concurs@gmail.com Formularul pentru completare îl găsiți aici. În cadrul acestui concurs se va opta pentru plantarea salciei şi a plopului, unii dintre arborii, care se plantează ușor și oferă multe avantaje.