Expediție pe cursul râului Nistru

Expediție pe cursul râului Nistru
Tinerii care se simt motivați să-și depășească limitele sunt invitați să participe la o expediție pe cursul râului Nistru. Timp de patru zile vor parcurge traseul Ciripcău- Camenca-Şoldăneşti și vor…

Potrivit organizatorului, Ștefan Popov expediția este un exercițiu de dezvoltare personală. „Este un exercițiu de autocunoaștere, întrucât ieși din cotidian și rutină și te trezești într-un mediu mult mai aspru și neprietenos pe plan fizic. În asemenea condiții ai posibilitatea de a te întâlni cu tine însuți și să observi cum poți face față provocărilor”, afirmă Popov.

Un plus al expediției vor fi exercițiile de dezvoltare personală care se vor desfășura în timpul popasurilor. Totodată, participanții vor explora locurile din țară mai puțin accesibile turistului neechipat, descoperind peisaje naturale necunoscute publicului larg.

Doritorii de a participa trebuie să aibă o pregătire fizică corespunzătoare, întrucât pe zi se va parcurge o distanță de  25-35 km cu o greutate de 15-25 kg în spate. În același timp, organizatorul subliniază că pe lângă rezistența fizică este necesar și controlul emoțional, voința și motivația, care va ajuta participanții să își depășească oboseala, foamea, rănile fizice sau  diverse frici. 

Se așteaptă ca grupul să fie format din 7-8 persoane „motivate să-și depășească propriile limite”. Mai multe detalii despre program găsiți aici. Expediția se va desfășura în perioada 14 – 17 aprilie.

Menționăm că Ștefan Popov practică trekkingul de 6 ani. A organizat expediții în diferite formate, iar pentru publicul amator și începător organizează expediții pentru a 5-a oară.