Importul plaselor de pescuit confecționate din fibre polimerice netorsionate interzis

 Importul plaselor de pescuit confecționate din fibre polimerice netorsionate interzis
Guvernul a aprobat o hotărâre de guvern prin care este interzis importul plaselor de pescuit confecționate din fibre polimerice netorsionate până la data de 31 decembrie 2020.

Scopul acestui proiect constă în crearea condițiilor pentru ocrotirea faunei acvatice și protecția mediului înconjurător.  Totodată, ministrul Mediului a specificat că plasele de pescuit confecționate din fibre polimerice netorsionate aduc un prejudiciu enorm resurselor biologice acvatice, păsărilor acvatice, inclusiv pun în pericol viața și sănătatea oamenilor în timpul recreării. „Datorită prețului extrem de mic al acestor plase, acestea se utilizează pe larg în pescuitul ilegal fiind ușor accesibile pentru braconieri care cu ușurință abandonează plasele în apă atunci când inspectorii de mediu  efectuează controale”, afirmă Munteanu.

Potrivit ministrului prin adoptarea acestei hotărâri de guvern R. Moldova va fi din nou ultimul stat european care va interzice importul și folosirea acestor plase pe teritoriul său. „În Europa este interzisă și producerea acestor plase”, susține acesta.