31 de țări ale lumii celebrează astăzi Ziua Arborelui

31 de țări ale lumii celebrează astăzi Ziua Arborelui
Arbor Day say Ziua Arborelui (arbor din latină înseamnă copac) este o sărbătoare internațională care încurajează oamenii planetei să planteze și să îngrijească copacii. Astăzi, multe țări sunt implicate cu…

Prima sărbătoare, Ziua Arborelui, a fost celebrată într-un sat spaniol, numit Villanueva de la Sierra, o inițiativă care a fost lansată în anul 1805 de către preotul local și cu sprijinul entuziast al populației.

Ziua Arborelui a fost declarată sărbătoare oficială în anul 1872 în orașul Nebraska, Statele Unite ale Americii. La 4 aprilie 1872, aproximativ un milion de copaci au fost plantați în Nebraska. De atunci 31 de țări au ales să sărbătorească Ziua Arborelui.

Birdsey Northrop din orașul Connecticut, SUA a fost responsabil de promovare  a acestui mesaj al sărbătorii și în momentul când a vizitat Japonia în anul 1883, acesta și-a expus discursul cu privire la Arbor Day.  În același an, Asociația Americană a Pădurilor l-a desemnat pe Northrop președinte de campanie la nivel național în cadrul Zilei Arborelui.  Mai târziu, Birdsey a promovat această sărbătoare  în Australia, Canada și Europa.

Țările din Europa care are sărbătoresc Ziua Arborelui sunt: Polonia, Belgia, Cehia, Germania, Macedonia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Luxemburg.

Alte țări ale lumii care sărbătoresc astăzi Ziua Arborelui sunt: Statele Unite, Mexic, Australia, Canda, Brazilia, China, Costa Rica, Egipt, India, Iran, Japonia, Israel, Kenya, Mongolia, Noua Zeelandă, Pakistan, Niger, Filipine, Uganda, Tanzania, Venezuela, etc.