Aproape un trilion de dolari, irosiţi pe construcţia de termocentrale

Aproape un  trilion de dolari, irosiţi pe construcţia de termocentrale
Miliarde  de dolari care ar urma să fie investiţi în construcţia a 1.500 de termocentrale, de pe cărbune. Aproape   981mili arde de dolari  ar putea fi irosiţi, întrucât acestea nu…

Potrivit studiului realizat de cele 3 organizaţii, există în acest moment 1.500 de termocentrale în stadiu de construcţie sau de planificare. Se pare că oamenii de afaceri continuă să investească în aceste active, deşi multe fabrici deja existente nu funcţionează la capacitate maximă. În China, de exemplu, sunt folosite doar în jumătate din timp. În plus, din cauza poluării, autorităţile chineze au oprit construcţia a jumătate dintre termocentralele noi (în jur de 250).

Nu doar în China industria cărbunelui a avut de suferit. În ultimii doi ani, activitatea din sector a început să scadă şi în Uniunea Europeană, Statele Unite şi India. La începutul lunii martie, cea mai mare companie privată de minerit din lume anunţa că este în pragul falimentului.

Cu toate acestea, Directorul Executiv al Asociaţiei Mondiale a Cărbunelui, Benjamin Sporton, nu se arată îngrijorat:

„Din estimările Agenţiei Energetice Internaţionale, obţinerea de electricitate din cărbune va creşte până în 2040 cu 24%, mai ales datorită dezvoltării economiilor asiatice.”

El a recomandat autorităţilor şi altor factori de decizie să se concentreze pe reducerea emisiilor din industrie, în loc să încerce eliminarea cărbunelui din mixul energetic.

Sursa green-report