Comunicat de presă: Granturi de circa 3 milioane de lei pentru managementul durabil al terenurilor

Granturi în valoare de peste 2,7 milioane de lei sunt destinate fermierilor care se preocupă de managementul durabil al terenurilor. Primele 10 dosare din cea de-a treia rundă a Programului de granturi post-investiţionale destinate Managementului durabil al terenurilor au fost aprobate, transmite IPN.

O parte a contractelor de granturi au fost deja semnate în perioada 15-16 decembrie 2015, între AIPA şi finaliştii programului de granturi post-investiţionale, iar granturile au fost debursate integral. Dosarele recepţionate până la 31 decembrie, vor fi analizate de Comisia de Evaluare şi Selecţie, care urmează să se întrunească în ianuarie 2016.

Cei care doresc să depună dosarelor la cea de-a III-a rundă a Programului de granturi post-investiţionale o pot face şi astăzi, 31 decembrie 2015 – dată care este şi termenul limită de aplicare.

Granturile acordate acoperă cele mai diverse localităţi din Moldova. Din zona de Nord provin 72 de beneficiari, din zona de Sud – 20, iar din zona centrală – 9 beneficiari.

În anul 2016 va fi anunţat un nou apel de granturi post–investiţionale Managementul durabil al terenurilor la care vor putea aplica fermierii pentru obţine rambursarea a 50% din cheltuielile post-investiţie pentru un management durabil al terenurilor.