/FOTO/ Ce riscă antreprenorii și persoanele fizice care deversează deșeurile în râul Bâc

Chișinăul este amplasat pe mai multe pe coline, iar de fiecare dată când plouă străzile și locurile publice se curăță, iar apele încărcate cu poluanți ajung în râul Bâc. Fenomen care încurajează atât persoanele fizice, cât și juridice să practice deversări nu numai în timpul ploilor, dar și restul timpului.

În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului la sfârșitul lunii noiembrie a depistat trei cazuri în care persoane juridice sau fizice și-au conectat canalizările fecaloide și de ape uzate în colectoarele de ape pluviale sau în râulețele care se varsă în râul Bâc.

Aceasta s-a întâmplat după ce comisia a efectuat inspectări în regiunea străzii Calea Basarabiei. Astfel, Direcția generală locativ-comunală și amenajare face apel către toate persoanele fizice, juridice și cu funcții de răspundere să înlăture orice astfel de nereguli, în caz contrar comisia formată din reprezentanți ai municipalității și ai Inspecției pentru Protecția Mediului vor acționa prin aplicarea sancțiunilor.

Conform Codului Contravențional conectarea neautorizată a sistemului de canalizare se sancționează cu amendă de 3 000 lei în cazul persoanelor fizice și de 13 500 lei în cazul persoanei juridice.

Totodată deversarea apelor uzate în apele de suprafață se sancționează cu amendă de 1 500 lei aplicată persoanei fizice și de 15 000 lei aplicată persoanei juridice.

FB/ipm.mediu
FB/ipm.mediu
FB/ipm.mediu
FB/ipm.mediu
FB/ipm.mediu
FB/ipm.mediu

Articolul /FOTO/ Ce riscă antreprenorii și persoanele fizice care deversează deșeurile în râul Bâc apare prima dată în Ecopresa.