FOTO/ Prima pensiune rurală din Moldova, pregătită să primească mai mulți turiști

Prima pensiune rurală din Republica Moldova, „Casa din luncă” devine mai primitoare și este pregătită să găzduiască un număr mai mare de turiști. După ce a fost lansată acum 3 ani, pensiunea a înregistrat o creștere semnificativă a turiștilor, fapt pentru care proprietarii au decis să-și extindă facilitățile și au cumpărat o casă tradițională de peste 100 de ani situată în preajmă.

Cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, care susține dezvoltarea sectorului turismului, acum camerele pensiunii dispun de un design modern și totodată, păstrează farmecul și istoria autentică a casei. Mai mult, „Casa din luncă” beneficiază de sistem de aer condiționat și încălzire, ceea ce îi permite să găzduiască oaspeți pe tot parcursul anului. Datorită noilor comodități, unitatea rurală de cazare se aliniază celor mai înalte standarde internaționale din industria ospitalității.

CY5P2746

Oxana Benzing, proprietara pensiunii „Casa din Luncă”: „Pe când eram în clasa a noua părinții mei au deschis prima pensiune rurală din țară, iar de atunci și până acum am acumulat experiență. Noi, eu și cu fratele meu, am decis să nu ne oprim doar la ceea ce au făcut părinții noștri dar să continuăm să ne extindem. De aceea am cumpărat o căsuță veche de aproape 100 de ani, am păstrat elementele tradiționale, dar am îmbunătățit condițiile de cazare pentru turiști. Această extindere vine și în contextul în care există o cerere în continuă creștere din partea turiștilor. Ne face o mare plăcere să primim turiști, să le arătam tradițiile locale.”

În data de 13 decembrie 2019 pensiunea Casa din Luncă a fost vizitată de reprezentanțiipartenerilor strategici, care de altfel, au participat la împodobirea Pomului de Crăciun, au primit colindători și au dat start sărbătorilor de iarnă.

CY5P2928

CY5P2985

CY5P3067

Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei în Moldova: „Guvernul Suediei sprijină antreprenoriatul feminin și dezvoltarea pensiunilor rurale, care sunt gazda tradițiilor, ospitalității și bogatei culturi ce caracterizează Moldova. Acestea sunt semnele distincte ale unei țări, care atrag turiștii prin autenticitatea lor.”

CY5P3511

La această etapă, pentru îmbunătățirea facilităților pensiunii, partenerii de dezvoltare au oferit un grant de 10 mii de dolari, care au fost distribuiți pentru renovarea casei, proiectului de design și arhitectură și achiziționarea mobilierului nou. Cu toate acestea, suportul financiar total oferit de Proiectul de Competitivitate din Moldova pentru îmbunătățirea condițiilor de cazare a pensiunii rurale se ridică la 26 de mii de dolari SUA.

CY5P3488

CY5P3492

„Casa din luncă” este prima pensiune rurală din Republica Moldova, creată în gospodăria familiei Benzin, în satul Trebujeni, raionul Orhei. Situată pe malul râului Răut, pensiunea cucerește prin peisajul natural, elementele tradiționale păstrate în gospodăria țărănească, dar și prin activitățile autentice specifice vieții comunităților rurale. Cu suportul Proiectului de Competivitate din Moldova, unitatea de cazare și-a extins capacitatea de cazare la 10 camere, acum având capacitatea de a găzdui până la 25 de oaspeți.

Articolul FOTO/ Prima pensiune rurală din Moldova, pregătită să primească mai mulți turiști apare prima dată în Ecopresa.