Participă la Atelierul de lucru cu genericul “Reducerea riscurilor provocate de pesticide în rândul populaţiei comunităţilor rurale”

Participă la Atelierul de lucru cu genericul “Reducerea riscurilor provocate de pesticide în rândul populaţiei comunităţilor rurale”
Vineri, 03 aprilie 2015 se a desfășura atelierul de lucru cu genericul “Reducerea riscurilor provocate de pesticide în rândul populaţiei comunităţilor rurale”. Evenimentul va fi organizat în sala de Conferinţă a…

Evenimentul este organizat cu suportul PAN UK (Marea Britanie) şi Agenţiei Pro Dezvoltare Rurală (Republica Moldova), în cadrul proiectului „îmbunătăţirea capacităţilor de eliminare a produselor chimice periculoase din fostul spaţiu sovietic, ca model de abordare şi prevenire a poluării cauzate de utilizarea pesticidelor”, implementat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi finanţat de Uniunea Europeană.

Pe parcursul a ultimilor 10 ani, Republica Moldova a realizat un şir de activităţi la compartimentul ’’eliminarea stocurilor de pesticide inutilizabile şi interzise”, fapt ce permite plasarea printre primele ţări din regiune, în ceea ce priveşte progresele înregistrate. în pofida progreselor obţinute, problema reducerii impactului de la utilizarea în agricultură a produselor de uz fitosanitar, conştientizarea utilizatorilor şi grupurilor ţintă, urmează a fi un subiect primordial, abordat atât la nivel local cât şi regional. 

Cu referinţă la cele relatate, informăm că seminarul preconizat are ca scop abordarea, elucidarea şi identificarea principalelor probleme, definirea soluţiilor în vederea consolidării măsurilor privind reducerea riscului cauzat de la administrarea produselor de uz fitosanitar, inclusiv a celor periculoase (SHPS). în cadrul atelierului vor fi prezentate rapoarte privind cadrul legislativ si normativ în vigoare, experienţa acumulată şi rezultatele obţinute urmare a activităţilor derulate în Moldova, în cadrul proiectului, în scopul replicării ulterioare a acestora, pe segmentul regional.

Pentru participarea dvs. la eveniment trebuie să confirmați prezența. Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la tel. 022 21 27 86, Aliona Todica, a.todica@vox.md

Agenda evenimentului este atașată mai jos.