Peste 157 mii metri cubi de lemn va fi extras legal din pădurile statului
Ca și în anii precedenți prețul pentru masa lemnoasă este stabilit de către întreprinderile silvice subordonate conform catalogului de prețuri de realizare a masei lemnoase de la depozit sau din pădure. Astfel procesul de exploatare a masei lemnoase, doborârea, secţionarea şi fasonarea sortimentală, dar şi lucrări suplimentare (colectarea, transportarea lemnului etc.), toate aceste cheltuieli sunt incluse în preţul final de comercializare a sortimentelor respective, inclusiv a lemnului de foc. În funcție de zona geografică, dar și alte caracteristici, întreprinderile silvice subordonate au stabilit prețurile de comercializare a masei lemnoase. Lista prețurilor stabilite de Întreprinderea Silvică Hâncești vedeți în atașament, precum și pe http://www.silvicultura.md/
În afară de tăieri silvice, actualmente întreprinderile silvice subordonate Agenției „Moldsilva” desfășoară și alte lucrări silvice cum ar fi: pregătirea solului 780 ha, crearea culturilor silvice în fondul forestier 793 ha, completarea culturilor silvice 1974 ha. În această toamnă, sunt planificate a fi acoperite cu vegetaţie forestieră alte 663 ha de terenuri degradate gestionate de către autorităţile publice locale, mizând în acest sens pe contribuţia financiară a Fondului Ecologic Naţional.
În cele 31 de pepiniere silvice din cadrul entităților subordonate urmează a fi create 36 de ha de sămănături şi repicaje de cca 200 mii bucăţi de puieţi. Tot în aceeaşi perioadă a anului de către întreprinderile silvice vor fi colectate cca 161 tone de seminţe de specii forestiere. Materialul forestier rezultat, peste 24 mln. buc, este folosit pentru necesităţile proprii ale întreprinderilor silvice, dar și la cererile administrației publice locale, agenţilor economici şi alte instituţii.