Plimbare în masă pe biciclete pe străzile Chișinăului în ultima vinere din 2019

În ultima vinere din an, bicicliștii din Chișinău anunță organizarea „Ultima Masă Critică 2019” prin care vor cere autorităților infrastructură adecvată pentru acest tip de transport.

Doritorii de a participa sunt așteptați vineri, 27 decembrie, în scuarul liceului Gheorghe Asachi din Chișinău. Evenimentul va consta într-o plimbare în masă pe biciclete pe străzile orașului.

Organiatorii spun că „Masa critică” este o mișcare de conștientizare a șoferilor, pietonilor și altor participanți la trafic despre faptul că bicicliștii există și sunt și ei parte a traficului. Evenimentul dat are ca scop și promovarea transportului alternativ ca fiind unul sănătos, ecologic, eficient și rapid în condițiile unui oraș supra-aglomerat.

Potrivit lor, Chișinăul este aproape de punctul producerii unui colaps rutier din cauza numărului foarte mare de mașini personale și a transportului public necalitativ și lent.

„Orașul are un potențial foarte bun pentru dezvoltarea transportului alternativ, iar această dezvoltare întârzie. E timpul să o cerem! Dorim o infrastructură adecvată pentru biciclete! Haideți împreună să arătăm orașului că noi existăm, noi suntem parte a traficului urban și noi dorim condiții mai bune! În plus, asta chiar e o plimbare faină! ”, afirmă organizatorii.

Organizatorii pot fi contactați pe pagina evenimentului.

Articolul Plimbare în masă pe biciclete pe străzile Chișinăului în ultima vinere din 2019 apare prima dată în Ecopresa.