Țareuca: instruire în „Lobby și advocacy în domeniul mediului”

          Miercuri, pe data de 11 decembrie 2019, Mișcarea Ecologistă din Moldova a desfășurat o instruire locală pe tema guvernării de mediu prin prisma campaniilor de advocacy și lobby în comuna Țareuca (r. Rezina).
          Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Obștească „Andromeda” din Țahnăuți și primăria comunei Țareuca. La instruire au participat 25 de locuitori ai satelor Țareuca și Țahnăuți, majoritatea fiind membri și voluntari ai asociației „Andromeda”. Participanții au aflat informații despre proiectul „Lobby și advocacy – pentru o guvernanță de mediu durabilă și democratică”, în al cărui context a fost organizată instruirea. De asemenea, publicul a învățat ce e advocacy și lobby, au însușit tehnici, metodologii și domenii de aplicare a unei campanii de advocacy, în special în domeniul mediului înconjurător. Instruirea a continuat și cu explicarea conceptului de „bună guvernanță în domeniul mediului” cu accent pe problema managementului deșeurilor din localitate.
Împreună cu participanții au fost dezbătute și alte probleme ale comunității locale (sănătatea râurilor, plantările locale, etc) și au fost propuse soluții de rezolvare a acestora bazate pe tehnici de advocacy și implicare locală.
          Instruirea „Lobby și advocacy – pentru o guvernanță de mediu durabilăˮ a fost organizată de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite în cadrul programului de finanțare „Granturi pentru democraţie”.
          Mai multe fotografii de la eveniment pot fi văzute AICI.
IMG_0616  IMG_0605   IMG_0635