Atelier de instruire în regiunea Centru: „Lobby și advocacy – pentru o guvernare de mediu mai bună”

Miercuri, pe data de 04 decembrie 2019, Mișcarea Ecologistă din Moldova a organizat o instruire în zona de centru a Republicii Moldova pe tema guvernării de mediu prin prisma campaniilor de advocacy și lobby.  Evenimentul a avut loc în orașul Chișinău și a reunit 15 participanți din organizații neguvernamentale din raioanele Rezina, Ungheni, Sîngerei, Criuleni, Hîncești și Orhei.

În cadrul instruirii, participanții au aflat informații despre proiectul „Lobby și advocacy – pentru o guvernanță de mediu durabilă și democratică”, în al cărui context a fost organizată instruirea. De asemenea, publicul a învățat ce e advocacy, lobby și alte definiții din domeniu, a însușit tehnici, metodologii și domenii de aplicare a unei campanii de advocacy, în special în domeniul mediului înconjurător. Instruirea a continuat și cu explicarea conceptului de „bună guvernanță în domeniul mediului” și cu prezentarea unui studiu de caz în care tehnicile de lobby și advocacy au fost aplicate de Mișcarea Ecologistă din Moldova pentru a rezolva probleme importante: Arenda fondului forestier din Republica Moldova.

La final participanții au lucrat în echipe și au identificat problemele de mediu cu care se confruntă la nivel local (problema managementului deșeurilor din localități și albiile râurilor) și au schițat câte un plan de acțiune pe baza tehnicilor însușite în cadrul instruirii și menit să ducă până la capăt o campanie de advocacy în scopul rezolvării acestor probleme. Puteți vedea mai multe fotografii pe pagina de facebook a Mișcării Ecologiste din Moldova.

Instruirea „Lobby și advocacy – pentru o guvernanță de mediu durabilăˮ a fost organizată de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite în cadrul programului de finanțare „Granturi pentru democraţie”.