Japonia rezolvă problemele energetice transformând terenurile de golf în ferme solare

Japonia rezolvă problemele energetice transformând terenurile de golf în ferme solare
Un teren de golf din prefectura Kyoto va fi transformat într-o fermă solară de către compania Kyocera. Se preconizează ca aceasta să funcționeze din  septembrie 2017 și va genera 26,312…

 

Această inițiativă  reprezintă un efort de a stimula producția de energie regenerabilă și diversificarea surselor de energie în urma dezastrului de la Fukushima din 2011. Astfel, Japonia vrea să acopere terenurile de golf abandonate cu panouri solare.

În anii de boom în Japonia terenurile de golf sau răspândit cu rapiditate în întreaga țară. Însă, mulți proprietari au dat faliment deoarece nu au putut să țină pasul cu costurile enorme pe care le necesită întreținerea unui teren de golf.

Mai multe terenuri au fost transformate în parcuri de locuințe, dar dimensiunea lor și lipsa de umbră le face perfecte pentru ferme solare. Iar companiile  de energie regenerabilă văd potențialul lor.

Modelul japonez este copiat în alte părți.  După ani de declin a acestui sport, mai mulți proprietari de terenuri de gol din America văd potențialul acestora de a fi vândute companiilor energetice, care vor fi capabile să le transforme în ferme solare. Astfel, electricitatea generată de acestea să fie vândută ulterior comunităților locale.