În China mii de persoane au fost arestate pentru activități care au poluat mediul înconjurător

În China mii de persoane au fost arestate pentru activități care au poluat mediul înconjurător
 Ministrul chinez al Mediului, Chen Jining, a declarat în plenul Parlamentului de la Beijing ca poliția a operat mii de arestări, în cazul unor persoane bănuite că ar fi comis…

 Măsurile drastice adoptate de autorități au fost luate pe fonul declanșării unui adevărat război împotriva gradului tot mai mare de poluare din țară. Guvernul Chinez a deblocat un fond special de peste 1,60 miliarde de dolari, prin care se încearcă controlarea și diminuarea efectelor nocive produse de poluarea atmosferică.

În capitala Chinei, lucrurile sunt atât de grave, încât situaţia de acolo a fost numită „aer apocalipsă”. Aspect pozitiv este că guvernul a început să ia măsuri pentru rezolvarea problemei: a anunţat un plan de curăţare a aerului până în anul 2017. În zilele care vor primi un „cod roşu de poluare” (când smogul va atinge cote periculoase), şcolile din Beijing, spre exemplu, vor fi închise şi jumătate din maşinile care circulă de regulă în oraş vor fi nevoite să rămână acasă. Potrivit noii politici, cei care se fac vinovați de infracțiuni în domeniul mediului sunt pasibili de amenzi extrem de mari sau ani grei de temniță, în funcție de prejudiciul adus.

 Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, șapte dintre cele mai populate 10 orașe din lume se regăsesc în China. În ultimii doi ani, peste un milion de chinezi au murit, după ce în prealabil au suferit de boli cronice, provocate de poluarea din aer.