Într-un sector din Capitală vor fi amenajate șase instalații de încărcare a automobilelor electrice

În sectorul Buiucani vor fi amenajate șase instalații de încărcare a automobilelor electrice. Despre acest fapt a anunțat pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, instalații de încărcare a automobilelor vor fi amenajate pe str. Luviu Deleanu, str. Nicolae Costin, str. Ștefan Neaga, str. Grigore Alexandrescu, str. Columna și str. Ghidighici.

Pretorul a mai explicat că este un proiect-pilot, iar de instalare se va ocupa un agent economic. La prima etapă, încărcarea va fi gratuită, ulterior, după un an, cei care se vor folosi vor achita.

În 2019, pe traseele naționale din Republica Moldova au fost instalate 14 stații de încărcare a automobilelor electrice în cadrul proiectului „Orașe verzi durabile”. Proiectul, cu o durată de cinci ani: 2018-2022, are un buget total de 2,72 mln. USD, dintre care 2,64 mln USD sunt acordaţi de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi 80.000 USD – de PNUD Moldova.

Articolul Într-un sector din Capitală vor fi amenajate șase instalații de încărcare a automobilelor electrice apare prima dată în Ecopresa.