Merkel, mesaj de Anul Nou: Încălzirea globală este cauzată de om și lupt cu toată puterea pentru a o combate

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat în mesajul său de Anului Nou schimbările climatice sunt reale și că va lupta cu toată puterea pentru a le combate pentru a permite generațiilor viitoare să trăiască în pace și prosperitate.

„Încălzirea globală este reală. Este ameninţătoare”, a spus Merkel în discursul înregistrat care va fi difuzat marţi seara. Creşterea temperaturilor globale şi a problemelor create de încălzirea globală este generată de om. „Deci trebuie să facem tot ce este uman posibil pentru a depăşi această provocare umană. Este încă posibil”, a spus Merkel citată de Green Report.

„La 65 de ani, sunt la vârsta la care personal nu voi mai avea experienţa tuturor consecinţelor schimbărilor climatice care se vor produce dacă politicienii nu acţionează. Copiii şi nepoţii noştri vor fi cei care vor trebui să trăiască cu consecinţele a ceea ce facem sau ne abţinem să facem astăzi. De aceea, îmi folosesc toată puterea pentru a mă asigura că Germania îşi aduce contribuţia sa – ecologic, economic, social – pentru a aduce sub control schimbările climatice”, se spune în mesaj.

Merkel i-a chemat pe germani să gândească într-o nouă perspectivă pentru a face faţă provocărilor care decurg din încălzirea globală.

„Pentru a face acest lucru, avem nevoie mai mult ca oricând de curajul de a gândi într-un mod nou, de puterea de a lăsa în urmă căile familiare, de dorinţa de a încerca lucruri noi şi de determinarea de a acţiona mai repede, convinşi că ceea ce este neobişnuit poate reuşi – şi trebuie să reuşească pentru ca generaţia tinerilor de astăzi şi urmaşii lor să poată trăi bine pe acest Pământ”, a spus Merkel.

Angela Merkel se află la al patrulea şi ultim mandat de cancelar, care se va încheia în 2021, ea anunţând recent că nu va mai candida la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi nici pentru vreo altă funcţie politică.

Articolul Merkel, mesaj de Anul Nou: Încălzirea globală este cauzată de om și lupt cu toată puterea pentru a o combate apare prima dată în Ecopresa.