Râurile Moldovei prezente în cadrul expoziției de la Cimișlia

Adunate într-o colecție de 40 de imagini mari, râurile Republicii Moldova au împodobit pereții Muzeului de  Istorie, Etnografie și Artă din orașul Cimișlia în cadrul unei expoziții tematice organizate de Mișcarea Ecologistă din Moldova cu genericul „Apele Moldovei”.
Expoziția a fost inaugurată la 21 februarie, în parteneriat cu conducerea Muzeului și cu Primăria orașului Cimișlia. Alexandru Bulat, directorul Muzeului, a declarat în cadrul evenimentului de lansare: „E o mare surpriză pentru vizitatori să vadă Nistrul, Prutul, Cogâlnicul, Răutul, Ciuhurul, Racovăţul, Draghiştea prin ochii şi aparatul de fotografiat al domnului Alecu Reniţă. E o altă Moldovă, una neobişnuit de frumoasă şi atrăgătoare, o Moldovă care ne invită s-o cunoaştem şi s-o preţuim. Mai toţi vizitatorii, iar până în prezent am avut numeroase grupuri de elevi, mă întreabă cu uimire, dacă imaginile sunt făcute, cu adevărat, în Moldova? ”.
Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, a vorbit celor prezenți la evenimentul de lansare despre  importanţa protejării resurselor acvatice şi implicarea comunităţilor locale în îngrijirea permanentă a râurilor mari şi mici de pe teritoriul republicii noastre.
La câteva zile de la inaugurare, imaginile au fost savurate de grupuri de vizitatori din raioanele Cimișlia și Basarabeasca, iar cei care încă nu au reușit să admire expoziția au timp să o facă până pe data de 12 martie, cât timp această expoziție itinerantă se va afla în incinta Muzeului. După această dată, tablourile cu râurile Republicii Moldova vor vizita alte localități din țară în scopul promovării patrimoniului natural la general și a resurselor naturale în mod special.
Mişcarea Ecologistă din Moldova aduce sincere mulţumiri Agenţiei de Dezvoltare Austriacă (ADA) și Biroului Elvețian de Cooperare (SDC) pentru susținerea financiară a expoziției, care se desfășoară în cadrul proiectului şi Agenţiei elveţiene de dezvoltare pentru susţinerea organizării expoziţiei itinerante în cadrul proiectului „Managementul integrat al resurselor de apă în Republica Moldova – pentru o dezvoltare durabilă şi populaţie sănătoasă”, susținut de Programul de Suport destinate ONG-urilor de mediu în domeniul managementului integrat al resurselor de apă, administrat de Agenția „Apele Moldovei”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).